Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Μοσχαράκι με μελιτζάνες

1 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο
3 κ.σ. βούτυρο
3 μέτρια κρεμμύδια
μισό ποτήρι κρασί κόκκινο
1 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι-πιπέρι
7 μέτριες μελιτζάνες
Εκτέλεση:

Κόβουμε σε μερίδες το μπούτι και το σωτάρουμε με το βούτυρο και τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Όταν ροδοκοκκινίσει το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το λάδι, το νερό, την κανέλα, τη δάφνη και το σχετικό αλάτι-πιπέρι.

Προηγουμένως, έχουμε κόψει σε στρογγγυλες φέτες τις μελιτζάνες και αφού τις έχουμε στραγγίσει από το αλάτι, τις τηγανίζουμε. Όταν τηγανιστούν τις ρίχνουμε στο κρέας, τις ανακατεύουμε καλά με το κρέας και τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να “δέσει” το φαγητό μας

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>